GroenLinks: ‘Géén reclamemast, ook niet naast A15’

0
595

PAPENDRECHT – GroenLinks in Papendrecht blijft fel tegenstander van een reclamemast, ook nu het oorspronkelijke plan van het college van Burgemeester en Wethouders om een reclamemast naast de N3 te plaatsen, is vervangen door het plan voor zo’n mast naast de A15.

Eind januari was de opluchting groot bij zowel omwonenden als de GroenLinks-fractie toen wethouder Janssen in antwoord op vragen van GroenLinks de toezegging deed dat er geen reclamemast langs de N3 komt. Dit is immers heel goed nieuws voor zowel de inwoners van de nabijgelegen wijken als voor de omringende natuur.

‘Een reclamemast zorgt voor veel lichthinder, wat leidt tot gezondheidsklachten,’ legt lijsttrekker Chris Grimmius uit. ‘Bovendien zou de plaatsing van de reclamemast een negatief effect hebben op de eerder geplaatste mezenkasten en vleermuiskasten in de nabije omgeving. Daarom is GroenLinks vanaf het begin fel tegenstander geweest van een reclamemast en met name door onze inspanningen leek het plan van de baan te zijn.’

Dat blijkt nu toch anders te liggen. Onlangs kondigde wethouder Janssen namelijk aan dat het plan nu is om een reclamemast naast de A15 te plaatsen. Grimmius: ‘Uiteraard gaan wij ons hier stevig tegen verzetten. We gaan ons uiterste best doen om ook dit plan tegen te houden!’