Jeroen Kunstman nieuwe directeur-bestuurder St Cultuureducatie

0
517

Foto: Mark Isarin
REGIO – Stichting Cultuureducatie (SCe) met haar vier labels Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC), Popcentrale, ToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk heeft per 1 maart een nieuw gezicht: Jeroen Kunstman. Hij volgt René Nekkers op als directeur-bestuurder. Jeroen Kunstman heeft veel zin om aan de slag te gaan bij SCe. ‘Een prachtige organisatie in een mooie stad.’

Kunst en cultuur dichtbij voor iedereen
De eerste weken van Jeroen stonden in het teken van kennismaken. Allereerst met de mensen van SCe: ‘Ik ben onder de indruk van de ongelofelijke breedte en diversiteit van de activiteiten. Dit geeft meteen goede energie. Kunst en cultuur dichtbij iedereen brengen beschouw ik al jaren als de belangrijkste opdracht in mijn werk. Deze uitdaging ga ik dan ook graag aan op deze voor mij nieuwe plek.’ De komende periode gaat het kennismaken door met allerlei spelers in het culturele veld. Zoals culturele organisaties, scholen, gemeenten, partners in het Energiehuis, vakdocenten, muzikanten en lokale kunstenaars. ‘Ik verheug me erop om me in te zetten voor cultuureducatie op school, in de vrije tijd, in de stad Dordrecht en in de gemeenten Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. En natuurlijk ook in het Energiehuis.’

Westland Cultuurweb
Jeroen was de afgelopen acht jaar werkzaam als directeur-bestuurder bij Westland Cultuurweb. Deze stichting heeft hij vanaf de oprichting in 2013 geleid en opgebouwd tot een belangrijke speler binnen het veld van kunst, cultuur en educatie in de gemeente Westland. Met een groot bereik in het onderwijs en in de buitenschoolse educatie.