Fraaie uitzege Papendrecht Vrouwen

0
561

Foto: aangeleverd

Papendrecht VR1 reisde op zaterdag 12 maart naar sportpark De Hoef in het Gelderse Well om tegen de dames van de gelijknamige voetbalclub te spelen. Papendrecht was de bovenliggende partij maar Well kreeg zeker ook wat kansen. In de 9e minuut belandde de bal na een hoekschop van Gabriëlle bij Chantal V. die de 0-1 binnenschoot.

Kort daarop maakte zij ook de tweede Papendrechtse treffer, dit keer na een voorzet van Petra. Na 19 minuten kreeg Papendrecht een elfmeter na een overtreding op Ilse S. in het strafschopgebied die benut werd door Petra: 0-3. Daarna volgde een periode waarin de rood-zwarten wat minder fel waren. Hier profiteerde de thuisploeg van. De eerste kans werd nog gestopt door Papendrecht-doelvrouw Ilse V. maar twee minuten later was ze kansloos toen Well een strafschop kreeg na een overtreding in het zestienmetergebied. Vlak voor rust wees de scheidsrechter voor de derde keer naar de stip, ditmaal na een overtreding op Chantal V.
Goalie Ilse V. ging achter de bal staan maar haar opponent Van Well was haar de baas. De ruststand was daarom 1-3.

Na de rust kwamen Zafira, Marleen en Danielle het veld in voor Gabriëlle, Jolanda en Marieke. Het derde kwartier speelden de gasten slordig en hadden geen rust aan de bal. Gelukkig speelde de Papendrechtse defensie sterk waardoor Well nauwelijks mogelijkheden kreeg.

In het laatste kwartier pakte Papendrecht het goede aanvalsspel weer op. In de 71e minuut zetten Manja en Ilse S. een prachtige aanval op. De laatste speelde de bal naar Chantal V. Zij zette met een mooie steekbal Petra alleen voor de Well-goalie die de bal hard in de hoek schoot: 1-4. In de 78e minuut speelde Marleen Petra aan die rust aan de bal bewaarde. Ze zorgde met een fraaie steekpass tussen de verdediging dat Chantal V. richting de doelverdedigster van Well kon gaan. Chantal V. rondde de aanval op keurige wijze af: 1-5. In de slotfase kreeg Papendrecht nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Talitha werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Claudia L. en Britney G. waren de reporters van de dag.