Fade-In-’80 geeft cursus videobewerking

0
512

PAPENDRECHT – Videoclub Fade-In-’80 organiseert een basiscursus videobewerking.
Tijdens zeven lesavonden worden de basisprincipes behandeld, zoals camera -instellingen, bewegingen en statieven, kadrering en compositie, licht en geluid en algemene kennis van het computer- en montageprogramma. Titels, muziek en commentaar bij een film maken komen ook aan de orde.

Ook maakt men deze avonden kennis met het werk van de leden van de videoclub, variërend van een vakantiefilm tot documentaires. Tevens worden de nieuwe ontwikkelingen besproken die er voor de amateurfilmer zijn. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 10 personen.

De cursussen worden gegeven van 19:30 tot 22:00 uur in het leslokaal op de Kinderboerderij “De Papenhoeve” aan de Admiraal de Ruyterweg nr. 1a.

De docent en de begeleiders zijn allemaal ervaren filmers. De deelnemer leert werken met een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig montageprogramma. Voor wie u thuis aan het oefenen is en er zelf niet uit komt, heeft de club een eigen helpdesk en indien nodig geven de docenten support aan huis.

De kosten voor de basiscursus zijn 70 euro per persoon. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is noodzakelijk en ook men moet ook een laptop en het montageprogramma Magix de luxe in bezit hebben.

De aanvang van de basis cursus zal zijn op 21 maart. Daarna iedere week, afwisselend op maandag of dinsdagavond.