Fokker brengt banen naar Papendrecht; Brabant levert in

0
1762
Foto: Rijnmond

Foto: Fokker
PAPENDRECHT – Fokker Elmo in Hoogerheide (Brabant) gaat in 2023 alle productie concentreren in Papendrecht. Het bedrijf maakt bekabeling voor vliegtuigen. Uit de West-Brabantse economie verdwijnen 900 banen. Sommige van de huidige werknemers zullen wellicht ook in Papendrecht aan de slag willen, maar voor veel mensen zal Papendrecht te ver weg zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Ook de vestiging in Helmond, Fokker Landing Gear, gaat naar Papendrecht verhuizen. In dit geval gaat het om 300 banen. De Helmondse vestiging produceert onderdelen en landingsgestellen voor vliegtuigen en helikopters. Zo maakt het zogenoemde vanghaken voor de F-35 straaljager, de Joint Strike Fighter (JSF). De haken in de staart van het vliegtuig helpen bij de landing op een vliegdekschip.

Fokker maakte in oktober 2021 uitbreidingsplannen bekend voor zijn vestiging in Papendrecht. Met behulp van een investering van 16 miljoen euro van de gemeente Papendrecht bouwt het nieuwe bedrijfshallen met een bedrijfscampus. De investering zou zorgen voor 500 tot 825 extra banen bovenop het bestaande aantal van zo’n 900 arbeidsplaatsen. De regio Drechtsteden zou helpen met de werving van nieuwe medewerkers.

Bron: AD Helmond