Gift van Knotgroep De Wilg voor Dorpsbehoud

0
651

Foto: Kok Gorlitz (links), Penningmeester van Knotgroep De Wilg overhandigt de cheque aan Hugo Spek, penningmeester van Dorpsbehoud.

PAPENDRECHT – Op zaterdag 12 maart kreeg Dorpsbehoud bezoek van de penningmeester en een werkgroeplid van de Knotgroep De Wilg. Binnen het werkgebied van Waterschap Rivierenland zijn 5 knotgroepen actief, die vrijwillig de in dit gebied talrijke knotwilgen bij houden. Dit houdt in dat de kale knotwilgen van te dikke takken worden ontdaan en in de zomer – als de bomen in het blad staan – overhangende takken weghalen. Iedere groep krijgt van het waterschap waarmee werkmateriaal kan worden aangeschaft en als er nog geld over is mag iedere groep dit weggeven naar een goed doel naar keuze.

De groep De Wilg had dit jaar gekozen voor Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Het bezoek van penningmeester Kok Gorlitz en werkgroeplid Peter Morel was vooraf aangekondigd, maar het bestuur van Dorpsbehoud had geen idee om welk bedrag het zou gaan.

Groot was de verrassing en de blijdschap toen Hugo Spek (penningmeester Dorpsbehoud) uit handen van Kok Gorlitz een cheque van maar liefst € 750,– in ontvangst mocht nemen met als reden: Ter ondersteuning voor de jarenlange aandacht voor behoud dorpsgezicht en dorpscultuur van Papendrecht.

De knotgroep zit dringend verlegen om extra vrijwilligers. Leuk werk, in de buitenlucht en onmisbaar voor het in stand houden van het knotwilgenbestand in onze mooie Alblasserwaard. Interesse? Mail aan contact@dorpsbehoudpapendrecht.nl en wij zorgen dat het bericht bij de knotgroep terecht komt.