NLdoet topdag bij Dorpsbehoud

0
408

PAPENDRECHT – Op de vroege zaterdagmorgen van 12 maart voegde een aantal vrijwilligers zich bij een deel van het bestuur van Dorpsbehoud in de tuin achter het museum. Na een korte werkbespreking en een bakkie met het vooraf beloofde lekkers gingen de mannen en vrouwen aan de slag.

Het plan was grond en grind uit de tuin verwijderen, zand er voor terug en bij voldoende tijd onkruid verwijderen en het afdak schoonmaken. Edwin Smit kon toveren met de gehuurde minigraver, Peter Verdoorn, Piet Jansen en Nico v.d. Bosch hebben (met hulp van de vader van Edwin Smit) zo snel als de brandweer lopen zwoegen met de kruiwagens grind, grond en zand. In totaal werd er 2,5 kuub grond verwijderd en 4 kuub zand terug in de tuin gebracht.

Anita Groffen en Margie Charpentier hebben ervoor gezorgd dat er in het gedeelte tussen het afdak en de schuren geen millimeter onkruid meer te vinden is. En ze voorzagen, zoals afgesproken, iedereen op tijd van een natje en droogje. Fred Krabbendam heeft zich alvast met het afdak en de goten bezig gehouden, en Theo Viveen heeft zich als opzichter verdienstelijk gemaakt (en ook nog met het uitlijnen van het te betegelen vak).

Er is na afloop al een plan gemaakt om het aanwezige tegelpad en het leeg gekomen vak opnieuw te betegelen. Wat een positiviteit, wat een werklust. Echt een dag met een gouden randje. Met dank aan deze vrijwilligers en aan de Vego, die ervoor zorgden dat het materieel op tijd klaar stond en ook weer werd weg gehaald.

Bron: Stichting Dorpsbehoud