Circus voor Oekraïne en met Oekraïners

0
703

DORDRECHT – Een geluk bij een ongeluk, zou je het bijna noemen. Circus Royal moest afgelopen december keihard in de remmen toen hun reünie-shows door de lockdown op het allerlaatste moment niet doorgingen. Nu is de herkansing daar: vanwege de oorlog in Oekraïne organiseert Tony Teuteberg nu een flink aantal voorstellingen met én voor Oekraïense circusartiesten. Toch nog circus in Dordt, en voor het goede doel dus.

“Daar er inmiddels in Europa enorm veel circus artiesten zijn gestrand of gevlucht, kwamen wij op het idee om een circus show in elkaar te zetten met uitsluitend Oekraïense circusartiesten en niet pro Poetin zijnde Russen. Dit om een statement te maken naar de werelden en te laten zien dat men weldegelijk samen kan leven en werken in vrede zonder oorlog,” aldus Tony Teuteberg

“Een show vol spanning, sensatie en een gulle lach, door en met uitsluitend Oekrainse circusartiesten die in Europa zijn gestrand en zijn gevlucht”, staat er op de website te lezen. Daar is de kaartverkoop voor de circusshows voor Oekraïne dinsdag gestart.

“Circus Royal, dat eigenlijk zijn comeback zou maken met het Kerstcircus in Dordrecht werd helaas gecanceld vanwege corona, maar deze aangelegenheid wilden we gewoon doen. Tenslotte hebben de Oekraïners in de tweede wereldoorlog ook voor ons land klaar gestaan, nu is het tijd iets terug te doen,” concludeert Teuteberg.

De voorstellingen zullen, net zoals dat in december gepland was, op de Laan van Europa in Dordrecht plaatsvinden. Dat gebeurt al vrij snel, de eerste voorstelling staat gepland op 31 maart. De circusshows voor Oekraïne zijn tot en met 10 april te zien.

De opbrengst van de gehele kaartverkoop gaat naar Oekraïne. Meer informatie en kaartjes zijn hier te vinden.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.