Excelsior haalt musicalster René van Kooten naar Papendrecht

0
637

Foto’s: aangeleverd
PAPENDRECHT – Na 2 jaar van uitstel gaat het nu dan eindelijk gebeuren, het bevrijdingsconcert van het Groot Orkest van Excelsior onder leiding van dirigent Ruud Welle.

Bevrijding
Het orkest verzorgt op Bevrijdingsdag een avondvullend programma vol muziek en spektakel in Theater de Willem. Welke muziek de revue zal passeren blijft nog even geheim, maar het belooft een gevarieerd en herkenbaar programma te worden. En uiteraard in het teken van 5 mei.

Het orkest heeft inmiddels de reputatie opgebouwd om sterren van naam aan zich te binden. Ook deze keer heeft hij zichzelf daarin overtroffen. Niemand minder dan musicalster René van Kooten zal deze avond zijn opwachting maken en zal zich laten begeleiden door het inmiddels zeer ervaren orkest.

René van Kooten
De inmiddels zeer ervaren René van Kooten begon zijn werkende leven ooit als docent geschiedenis. Maar na diverse musical-workshops, zanglessen, danslessen en acteerlessen nam zijn carrière al snel een vogelvlucht. Zijn eerste professionele musical was ‘Miss Saigon’ in 1997. Hierin speelde hij als understudy de rol van ‘John’. Al snel volgden vele andere succesvolle producties. De musicals waarin Van Kooten veelal prominente rollen heeft gespeeld zijn al lang niet meer op twee handen te tellen. Een greep uit musicals waarin van Kooten heeft gespeeld: Aïda, Hair, Beaty and the Beast, Les Misérables, Zorro, Jersey Boys, Grease en Evita. Inmiddels geldt René van Kooten als een van de beste mannelijke musicalacteurs van Nederland.

Ook op televisie is van Kooten geen onbekende. Zo heeft hij onder andere de rol van Jezus vertolkt in The Passion in 2013 en was hij een van de zangers in het programma De Beste Zangers van Nederland in 2016.

Op 5 mei is van Kooten samen met Het Groot Orkest te aanschouwen in theater de Willem in Papendrecht. Aanvang van het concert is om 20:15 uur. Kaarten zijn te koop voor € 17,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via de ticketshop (www.theaterdewillem.nl) of aan de kassa van theater De Willem.