Dordrecht heeft nu English Bookshop

0
629

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Dordrecht heeft sinds dinsdag een echte ‘English Bookshop’, naast boekwinkel De Nieuwe Bengel in de Vriesestraat. Eigenaar Gerrit-Jan Kruidenier had de afgelopen weken zijn handen vol aan de verbouwing van het pand. “En nou ben ik gewoon weer boekhandelaar!”

Nieuwsgierig turen voorbijgangers door de etalage van de English Bookshop. Met het klassieke plafond, de oranje muren en wanden vol boeken springt het pandje ook behoorlijk in het oog. Kruidenier heeft behoorlijk wat werk moeten verzetten om de winkel klaar te maken voor de opening. “Vooral die kasten in elkaar zetten was meer werk dan je zou denken.”

Maar nu is zijn nieuwe winkel dan eindelijk open. Om de English Bookshop te bereiken, kun je gewoon bij De Nieuwe Bengel naar binnen lopen. Via een tussendeur kom je dan in het naastgelegen pand. Die deur heeft er altijd al gezeten. De boekhandelaar hoefde dan ook niet lang na te denken toen het pandje leeg kwam te staan. Éindelijk kon hij zijn Engelse collectie uitbreiden.

Nieuwe genres
De zaak is te verdelen in literatuur, non-fictie, fantasy en young adult. “Die laatste twee zijn voor ons helemaal nieuw. Zo’n aanbod van young adult-boeken heb je in de verre regio niet”, beweert Kruidenier. De eerste reacties op de uitbreiding zijn positief, tot grote opluchting van de boekhandelaar.

Eén van de eerste bezoekers is Joseph Deuss, een vaste klant van De Nieuwe Bengel. “Ik was sowieso al blij met de boekhandel, maar dit geeft hen nog meer plek om te laten zien wat er is.” Zelf leest hij vooral non-fictie in het Engels. “Voor dat soort boeken is Engeland natuurlijk een soort walhalla.” De Dordtenaar gaat meteen met een nieuwe aanwinst naar huis.

Ook Malcolm Gilbert, zelf Engelssprekend, is blij met de English Bookshop. “Het ziet er zeer veelbelovend uit en ik hoef nu niet meer naar Amsterdam te reizen of online te bestellen. Ik ben er dus erg blij mee.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.