RET waarschuwt: reis buiten de avondspits vanwege stroomstoring

0
574

REGIO – Het is nog onduidelijk hoe lang de metrostoring maandagmiddag tussen Beurs en Zuidplein gaat duren. De RET adviseert reizigers in ieder geval om de avondspits op lijn D en E te mijden. Het vervangend busvervoer is onvoldoende om alle reizigers te vervoeren.

“We hopen dat de storing tussen 17:00 en 19:00 uur voorbij is, maar die garantie kunnen we niet geven. We rijden tussen Beurs en Zuidplein met tien pendelbussen. Daarmee kunnen we niet alle mensen vervoeren. Daarom ons advies om de avondspits te mijden. Of regel zelf een alternatief”, aldus een woordvoerder.

Stroomstoring
De problemen begonnen even voor 9:00 uur met een stroomstoring. Anderhalf uur later was een deel van de storing opgelost, want eerst reden op een groter stuk – tussen Rotterdam Centraal en Slinge – geen metro’s.
Daarna ontstond een brandje in een elektrische ruimte nabij station Wilhelminaplein (Parallelweg). Die veroorzaakte vooral roetschade. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het herstel en de schoonmaak ervan.

Het advies van de RET voor reizigers is om de tram en bus te pakken. Ook zet de vervoerder pendelbussen in tussen Beurs en Zuidplein.
Op de D-lijn pendelt de metro tussen Zuidplein en de Akkers (Spijkenisse). De E-lijn rijdt vanaf Den Haag tot Rotterdam Centraal.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Rijnmond.