Fietspad Papendrechtsebrug (N3) gaat weer open

0
440
Foto: Linda Meesters

PAPENDRECHT – Vrijdagmiddag 22 april a.s. gaat het fietspad van de Merwedebrug bij Papendrecht rond 17.00 uur weer permanent open voor (brom)fietsers. Het onderhoud aan het fietspad van de brug is dan afgerond en het fietspad ligt er weer goed bij. Dit is een week eerder dan gepland. De gratis fietspont tussen Huys de Merwede Papendrecht en Dordrecht Kerkeplaat (ruïne Huis te Merwede), die was ingezet om de hinder te beperken, vaart 22 april nog de hele dag van 6.15 tot 18.00 uur.

Werkzaamheden aan de brug
Het fietspad op de brug was hard toe aan een opknapbeurt. Aannemer Hollandia Services verving in opdracht van Rijkswaterstaat de oude houten balken van het fietspad voor nieuwe balken en bracht een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkwamen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken zijn tenslotte voorzien van een rode asfaltlaag.