Uitreiking jubileumsubsidie handbalvereniging DES

0
470
Cheque voor DES’72

PAPENDRECHT – Wethouder Kees de Ruijter reikte afgelopen zaterdag een cheque en taart uit aan handbalvereniging DES ’72. Deze cheque van 250 euro is een jubileumsubsidie ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

DES staat voor: “Door Eendracht Sterk”. Dat is meteen een treffende omschrijving van de Papendrechtse handbalvereniging. Het is nu een florerende vereniging met ongeveer 125 leden. Dat was 12 jaar geleden wel anders. Toen stond het voortbestaan van de club op het spel. Twee vrijwilligers, Fia Rook en Renate Witsiers, hebben er in die tijd samen de schouders onder gezet.

Slimme aanpak vrijwilligerswerk
De grootste uitdaging was om vrijwilligers te vinden voor de vele klussen en taken die binnen een vereniging gedaan moeten worden. “Wat erg slim is van de handbalvereniging, dat grote klussen zijn opgeknipt in kleinere klusjes. DES ’72 was haar tijd ver vooruit. Dit succesvolle concept zie je steeds meer terug in de wereld van (sport)vrijwilligerswerk. Het is dé manier om meer vrijwilligers te krijgen én te houden”, aldus Kees de Ruijter (wethouder sport).

Zaterdag 16 april vierde de handbalvereniging het 50-jarig bestaan. Namens het gemeentebestuur feliciteerde sportwethouder Kees de Ruijter de handbalvereniging heel hartelijk met deze mooie mijlpaal.