PAPENDRECHT – Nadat het fietspad langs de Papendrechtse brug vrijdagmiddag jl. na maanden weer was vrijgegeven voor het fietsverkeer, werd dat op zaterdagmorgen 23 april officieel in gebruik genomen.

Op deze eerste volle dag dat het fietspad weer in gebruik is bedankte Rijkswaterstaat aan de Dordtse kant van de brug de fietsers voor het geduld. Het deed dat samen met vertegenwoordigers van de gemeenten Dordrecht en Papendrecht, de fietsersbond en Zuid-Holland Bereikbaar.  Naast de fietsersbond waren ook wethouder Rik van der Linden van Dordrecht, wethouder Kees de Ruijter van Papendrecht, Hoofdingenieur-directeur Arjan Driesprong van Rijkswaterstaat en René Vrugt van Zuid-Holland Bereikbaar aanwezig.

De symbolische eerste fietser ontving een mooi boeket uit handen van de Dordtse wethouder Rik van der Linden.

Wethouder Rik van der Linden van Dordrecht:

‘Er zit weer een grote onderhoudsklus op die veel impact had op onze inwoners. Vooral voor scholieren en woon-werkfietsers. Gelukkig bood de tijdelijke pont een goed alternatief. Al realiseer ik me ook dat het niet voor iedereen een oplossing was. Ik ben daarom blij dat alles zo voorspoedig is verlopen en dat vooral de fietsers die in de vroege ochtend of avond de brug nodig hebben een week eerder dan gepland de brug weer kunnen gebruiken.’

Wethouder Kees de Ruijter van Papendrecht:

‘De werkzaamheden hebben een behoorlijke impact gehad op gebruikers van de fietsbrug. Het is daarom fijn dat deze sneller dan gepland weer open is. Complimenten aan Rijkswaterstaat en alle andere betrokken partijen die door inzet van een gratis pont de hinder van de werkzaamheden zo beperkt mogelijk konden houden. Ik ben blij dat Papendrecht weer goed en snel te bereiken is met de fiets. Het fietspad ligt er mooi bij en dat nodigt mensen uit om vaker de fiets te pakken.’

Hoofd-ingenieur Arjan Driesprong van Rijkswaterstaat:

‘Ik ben trots op het eindresultaat en de inzet van Hollandia Services die ruim binnen de planning is gebleven en goed werk heeft geleverd. Het project leverde veel hinder op voor zowel de scheepvaart als de fietsers. Door een goede samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar en de gemeenten is het ons team gelukt om in korte tijd een gratis pont voor de fietsers te realiseren. De opgedane ervaring hiermee komt goed van pas bij de grote opgave die we als Rijkswaterstaat hebben om andere babyboombruggen in onze regio te vervangen of renoveren zoals bijvoorbeeld de Haringvlietbrug en Papendrechtsebrug.’