Koninklijke onderscheiding voor Heleen Roos van Hospice De Cirkel

0
416

foto aangeleverd

REGIO – Tijdens de receptie voor haar afscheid als bestuurslid van hospice De Cirkel kreeg mevrouw F.H. (Heleen) Roos-Nugteren een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Heijkoop van Hendrik Ido Ambacht.

Voor haar jarenlange inzet voor het Hospice de Cirkel is mevrouw Roos benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met het verlopen van de statutaire termijn eindigde het bestuurslidmaatschap van mevrouw Roos op 1 februari 2022.

Mevrouw Roos is initiatiefnemer en mede-oprichtster van hospice De Cirkel. Als transferverpleegkundige in het Albert Schweitzer Ziekenhuis signaleerde zij dat er nauwelijks passende voorzieningen waren voor patiënten die zouden gaan overlijden. Dit zette haar in 2002 aan om zich in te zetten voor de komst van een voorziening met een huiselijke ambiance en warme aandacht.

Sinds de oprichting van de stichting in december 2003 is mevrouw Roos vicevoorzitter van het bestuur. Na jarenlange inspanningen opende hospice De Cirkel op 7 januari 2011 haar deuren. Mede dankzij haar inzet is hospice De Cirkel een waardevolle plek, waar vele honderden bewoners, omringd door hun naasten, een mooie laatste levensfase mochten ervaren. Mevrouw Roos zette haar deskundigheid en ervaring in 2020 opnieuw in bij de realisatie van een nieuwe vestiging van hospice De Cirkel in Papendrecht.

Bron: gemeente Hendrik Ido Ambacht