Zuid-Holland in top 3 vakantiegezinnen

0
407

REGIO – Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen naar vakantiegezinnen in Nederland om daar een paar weken vakantie door te brengen. De stichting die deze reizen organiseert, Europa Kinderhulp, inventariseerde voor haar 60-jarig bestaan de herkomst van de vakantiegezinnen. Zuid-Holland heeft daarbij een plekje in de top drie veroverd. Deze gastvrije provincie staat op een mooie tweede plek, want zo’n 14 procent van de vakantiekinderen brengt de zomervakantie door in Zuid-Holland.

Meer dan 100 kinderen In totaal vinden ruim 100 kinderen elke zomer voor een paar weken een thuis bij diverse Zuid-Hollandse vakantiegezinnen. Veel gezinnen doen dit al jaren achtereen, waardoor er een hechte band met het vakantiekind opgebouwd kan worden. De kinderen komen uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of Nederland en verblijven zo’n twee weken bij hun vakantiegezin. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Extra vakantiegezinnen gezocht Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en zijn wij op zoek naar nieuwe vakantieouders in Zuid-Holland! Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Of wil je helpen als vrijwilliger bij het organiseren van de reizen? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.