Duurzaamheidslening voor woningeigenaren

0
514

PAPENDRECHT – Inwoners van de gemeente Papendrecht kunnen vanaf 29 april 2022 een Duurzaamheidslening aanvragen. Met de lening maakt de gemeente Papendrecht het makkelijker voor inwoners om voor energiebesparende producten of duurzaam energieopwekkende maatregelen te kiezen. Woningeigenaren kunnen minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,- lenen. Hiermee kunnen zij energiebesparende maatregelen aan hun woning gedeeltelijk financieren. Voorbeelden van zulke maatregelen zijn zonnepanelen, een warmtepomp, HR++ glas of het isoleren van dak en spouwmuren. De Duurzaamheidslening wordt verstrekt door de SVn.

Beter voor milieu en portemonnee
Wethouder Arno Janssen is blij met de introductie van de Duurzaamheidslening. “Het is een belangrijke aanvulling naast andere collectieve acties die de gemeente organiseert. Mensen worden geënthousiasmeerd om aan de slag te gaan met verduurzamen. Energiebesparing is één manier van verduurzamen. Het is goed voor het milieu maar ook zeker goed voor de portemonnee. De huidige ontwikkelingen in Europa zorgen ervoor dat mensen graag die extra stap zetten om te besparen. Als gemeente zorgen wij op lokaal niveau dat deze stap gemaakt kan worden. Maar ook het Rijk en de provincie nemen maatregelen om te verduurzamen. Daarom kan de Duurzaamheidslening ook worden aangevraagd als er een combinatie is met een subsidie. Op deze manier is het ook een aanvulling en kan de stap tot verduurzamen makkelijker gemaakt worden”.

Meer informatie en aanvragen
Wie een Duurzaamheidslening wil aanvragen, heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. De aanvraag van de Duurzaamheidslening start op de website van de gemeente Papendrecht. Hier kunt u ook meer informatie vinden. Ook op de website van SVn kunt u meer informatie vinden.