Alzheimercafé: Kracht van muziek bij mensen met dementie

0
508

foto aangeleverd

PAPENDRECHT – Wat is de rol van muziek bij mensen met dementie? Ed van Dijk en Bas van der Sijde (foto) laten tijdens het Alzheimercafé van donderdagavond 19 mei zien en horen wat muziek kan betekenen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.15 uur in het Odensehuis, P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht.

Door muziek komen er herinneringen naar boven, het helpt ontspannen of juist even op te vrolijken. Ed van Dijk (muziektherapeut) en Bas van der Sijde (geestelijk verzorger bij Rivas) vertellen welke effecten muziek heeft op mensen met dementie. Zingen, muziek maken of luisteren activeert het brein en verbetert de stemming. Ook leidt het af op stressvolle momenten wat gedrag positief beïnvloedt. Vanuit die stemming en de rust is het gemakkelijker om contact te maken en dingen te ondernemen. Door muziek dagelijks toe te passen kan het welzijn en de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten worden verbeterd.

Aanmelden voor het Alzheimercafé kan door te mailen of te bellen naar Sterk Papendrecht mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.