Duurzaam bankje met energie voor de toekomst

0
654
Bankje nabij Jachthaven

PAPENDRECHT – Een bankje om op te laden, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat met prachtig uitzicht op de rivier. Papendrecht is een speciaal bankje rijker. Het bankje met zonnecellen is geplaatst bij de Jachthaven en staat symbool voor ontmoeting en duurzaamheid; de kernwaarden in de omgevingsvisie die vorig jaar is vastgesteld.

Het 3-zitsbankje is best bijzonder. Het heeft een oplaadmogelijkheid voor e-bikes. Ook kun je heel simpel je telefoon opladen. Een ‘powerbank’ die ruimte geeft aan voorbijgangers om elkaar te ontmoeten. Of om te genieten van het vergezicht over de Jachthaven en de rivier, die als belangrijke ader door onze regio stroomt.

Het nodigt uit om te mijmeren over de toekomst, zoals ook in de omgevingsvisie is gedaan. Het bankje is in gebruik genomen door wethouder Corine Verver. Zij was de afgelopen bestuursperiode coördinerend portefeuillehouder voor de omgevingswet. Een van de mijlpalen was de vaststelling van de omgevingsvisie door de gemeenteraad.

Omgevingsvisie
De Omgevingsvisie is geen hard einddoel op zich, maar een flexibel kompas aan de hand waarvan we onze koers tot 2035 uitstippelen. Het wijst de weg richting een duurzaam Papendrecht waar mensen graag wonen, werken en verblijven. In die omgevingsvisie zijn duurzaamheid en ontmoeting belangrijke waarden. De wethouder is blij dat na de coronaperiode nu alsnog de toekomst van Papendrecht kan worden gevierd, waarvoor vele mensen meedachten en meededen. “De inbreng van een ieder wordt zeer gewaardeerd. Die waardering brengen we met dit bankje tot uitdrukking”, vertelt Corine Verver. “Het bankje is een nieuwe plek om elkaar te ontmoeten. In coronatijd hebben we gezien hoe belangrijk dit is. Pas als je het mist, weet je wat je hebt. Koester het samenzijn!”