Dordtse Kerstmarkt gaat niet door; Dordtse Decemberdagen wel

0
623

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Er zal dit jaar opnieuw geen Kerstmarkt zijn in Dordrecht. Volgens de gemeente Dordrecht is er nog ‘enige onzekerheid of voor zo’n groot evenement in de wintermaanden rekening moet houden met nieuwe coronamaatregelen’. Velen kunnen zich wel weer verheugen op de Dordtse Decemberdagen.

Met het opnieuw schrappen van de Kerstmarkt willen de organisatoren het concept van de Dordtse Decemberdagen een eerlijke kans geven. “Als we nu eindelijk eens het volledige programma kunnen draaien, dan doen we nuttige ervaring op die kan helpen bij de toekomstige ideeën voor de evenementen in december. Onze stad heeft alle ingrediënten voor een ultieme sfeervolle feestmaand vol beleving”, zegt de Dordtse wethouder Maarten Burggraaf.

Na twee edities met beperkingen vanwege de coronamaatregelen verwachten de gemeente, Dordrecht Marketing & Partners en de POBD (ondernemers in de binnenstad) in 2022 voor het eerst het complete programma uit te voeren. Doel: de binnenstad van Dordrecht in de feestmaand extra gezellig en aantrekkelijk maken en daarmee het bezoek stimuleren. De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 9 december tot en met 8 januari. De decembermaand is traditioneel een zeer belangrijke maand voor winkels en horeca in de binnenstad. De Dordtse Decemberdagen moeten zorgen voor extra sfeer en extra omzet. De Dordtse Decemberdagen komen ook dit jaar dus in plaats van de Kerstmarkt.

Nu het complete programma
‘Komende december zal er opnieuw extra winterverlichting zijn in de binnenstad, extra aankleding, meer kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en -objecten, straatartiesten, een lichtdwaal- en wandelroute, rondvaarten en drie locaties met een inpakservice. De organisatoren willen graag een keer het effect zien van het complete programma van de Dordtse Decemberdagen. “De afgelopen twee jaren waren de eerste reacties heel positief, zegt wethouder Maarten Burggraaf. “Met name de lichtroute Dwaalspoor trok duidelijk veel bezoekers, maar helaas was de horeca toen beperkt tot afhalen vanwege de coronamaatregelen. Dat kan dit jaar dus nog veel aantrekkelijker worden.”

POBD-voorzitter Arien van Pelt denkt dat bij een goede combinatie velen kunnen profiteren van de Dordtse Decemberdagen. ,,Winkels, horeca, cultuur, maar natuurlijk vooral de bezoekers zelf.” Ook directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing ziet de kansen. ,,De Dordtse binnenstad geeft een unieke sfeer, juist in de donkere dagen van het jaar. Zelfs met beperkingen konden we de potentie van de Dordtse decemberdagen al zien.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.