John S. mailde RTL Boulevard voordat hij begon te schieten

0
559
Foto: Lex van Steenis

REGIO – Voordat John S. (38) twee mensen zou hebben doodgeschoten op de Tro Tardi zorgboerderij in Alblasserdam, stuurde hij een mail naar RTL Boulevard. Volgens Boulevard kampt S. al vijf jaar met psychische problemen: “Het is al jaren oorlog in mijn hoofd,” zou in de mail staan. Zijn daad van afgelopen vrijdag zou hij in de mail niet hebben aangekondigd, volgens Boulevard.

De vermeende schutter handelde uit “pure wanhoop en radeloosheid,” schrijft RTL Boulevard. Hij zou al vijfmaal geprobeerd hebben zelfmoord te plegen, sinds zijn zestiende zou hij al met suïcidale gedachten kampen. John S. zou al vijf jaar lang huisartsen en ggz-instellingen vertellen over zijn “obsessie om een vuurwapen aan te schaffen.” Initieel durfde hij naar eigen zeggen geen pistool aan te schaffen, tot een aantal weken geleden.

Enkele minuten voordat hij mensen neerschoot in Alblasserdam stuurde hij de mail. Daarin zou hij onder meer zeggen dat het al jaren oorlog in zijn hoofd is. Bijgaand met de mail aan RTL Boulevard stuurde S. foto’s van de vermoorde Johan Quist mee, de 60-jarige man uit Vlissingen die hij doodschoot op 4 mei. Dat deed hij schijnbaar om zijn wapen te testen.

Wil je praten over zelfmoordgedachten? Bel 0800-0113 of ga naar 113.nl.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.