Peter Stam bij Studio De Witt: Alblasserdam is in shock

0
539

REGIO – Alblasserdam is in shock de dag na de fatale schietpartij waarbij twee doden en twee zwaargewonden vielen. Lokaal journalist Peter Stam was als één van de eersten aanwezig en praatte zaterdag over de verslagenheid in het dorp met presentator Ben Corino in zijn radioprogramma Studio de Witt op Drechtstad FM en Papendrecht FM.

Zorgboerderij Tro Tardi is een plek waar cliënten knutselden, koekjes bakten en dieren verzorgden. Die vredigheid werd vrijdag bruut verstoord door een oud-cliënt. Het AD meldde eerder al dat de verdachte de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas is, een dorp niet ver van Alblasserdam. Hij kwam binnen en schoot lukraak. Er vielen dus twee dodelijke slachtoffers en twee zwaargewonden.

In Studio De Witt deed Stam zijn verhaal over de emoties en ontluistering bij de cliënten en hulpverleners die hij er aantrof. Ook onze mediapartner Rijnmond sprak met bewoners uit Alblasserdam, onder andere met Yvonne Verschoor: “Alblasserdam is in het hart getroffen.”

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.