Papendrechter verdacht van doodslag bij dodelijk scooterongeluk

0
887

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM – De 24-jarige automobilist uit Papendrecht die vorige week betrokken was bij het scooterongeluk in Alblasserdam waarbij twee vrouwen om het leven zijn gekomen, wordt verdacht van doodslag. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Rijnmond. De man wordt maandag voorgeleid.

De twee vrouwen zaten in de nacht van donderdag op vrijdag samen op een scooter op de Edisonweg, toen ze werden aangereden door de Papendrechter. Het 19-jarige slachtoffer uit Alblasserdam overleed al kort na het ongeluk. De andere opzittende, een 18-jarige Alblasserdamse, is zondag aan haar verwondingen bezweken.

De automobilist reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij werd aangehouden en is verhoord.

De automobilist had niet gedronken en geen drugs gebruikt, maar feiten die tot nu toe bekend zijn uit het onderzoek zijn voor het Openbaar Ministerie wel aanleiding om hem te verdenken van doodslag. Er wordt gesproken van doodslag als iemand in een opwelling, maar wel met opzet, een persoon doodt.

Om welke feiten uit het onderzoek het precies gaat, kan het OM niet zeggen. De man wordt verder ook verdacht van artikel 6 van de wegen- en verkeerswet: het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel met de dood ten gevolg.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond