Ook op de Willem zijn de examens begonnen

0
377

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Afgelopen donderdag zijn ook op het Willem de Zwijger College de Centrale examens begonnen in de gymzalen. Leerlingen mogen in transparante etui hun pennen meenemen en hebben in transparante brooddozen en flesjes zonder etiket van alles bij zich om vocht en suikertekorten tijdens de examens te voorkomen. Zodoende konden surveillanten zien dat er massaal Dextrootjes werden gegeten, er ook fruit en groente in de lunchboxen zat en dat gigantische zakken met winegums werden weggewerkt. Aan leerlingen die -ondanks de absolute stilte- toch last hebben van ‘omgevingsruis’, werden oordopjes uitgedeeld. En mocht de temperatuur weer tropische hoogtes bereiken, dan brengen de conciërges alras flesjes gekoeld water naar de examenkandidaten.

Er zijn nog wel maatregelen getroffen om de gevolgen van de pandemie op de examenleerlingen op te vangen. Zo mogen de leerlingen bij de examenuitslag het cijfer van 1 vak buiten de kernvakken wegstrepen om te slagen. Verder hebben zij 2 herkansingen in plaats van de gebruikelijke enkele. Ook worden er 3 tijdvakken op school aangeboden, waarbij de leerlingen ervoor mogen kiezen om hun examens te spreiden over het 1e en 2e tijdvak. Van de bijna 250 leerlingen die examen doen maken er maar 5 leerlingen gebruik van deze regeling. Op de Willem is ook dit jaar hard gewerkt om eventuele achterstanden weg te werken. Na de laatste toetsweek kregen de examenleerlingen ook nog een uitgebreide examentraining aangeboden op school.

Op 9 juni horen gymnasium-, vwo-, havo- en mavoleerlingen de uitslag van het eerste tijdvak. De vmbo basis- en kaderleerlingen horen dat pas op 15 juni.