Pieter Paans neemt ontslag als burgmeester Krimpenerwaard

0
515

REGIO – Voormalig wethouder Pieter Paans heeft vandaag met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend als burgemeester van Krimpenerwaard. De reden hiervoor is een geval van grensoverschrijdend gedrag, zoals hij zelf aangeeft.

In een brief schrijft hij: “Met groot genoegen heb ik in de afgelopen maanden het ambt van burgemeester van Krimpenerwaard bekleed. Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft echter onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer. Daarmee rest voor mij helaas als enige optie om deze prachtige gemeente te verlaten als burgemeester”, aldus Pieter Paans.

“Ik heb in de korte tijd dat ik burgemeester mocht zijn van Krimpenerwaard, kennis mogen maken met heel veel inwoners en bedrijven die op een mooie manier samen leven en werken. Ik dank de gemeente en de inwoners voor het warme welkom dat ik in de afgelopen periode heb mogen ervaren en ga mijzelf in de komende periode beraden op mijn toekomst.”

Reactie Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland: “Ik vind het een pijnlijke zaak. Ik ken Pieter Paans als een integer man. Ik heb begrip voor de afweging die hij heeft gemaakt en respecteer zijn besluit. Ik wil Pieter Paans bedanken voor zijn harde werk en inzet voor de inwoners en het bestuur van Krimpenerwaard. Ik zal op korte termijn een waarnemend burgemeester aanstellen”.

Reactie van de plaatsvervangend voorzitter van de raad Jan Verburg: “We hebben kennis genomen van het besluit van Pieter Paans. We betreuren de ontstane situatie en respecteren het besluit om zijn ambt neer te leggen. In de korte periode dat hij onze burgmeester was, heeft hij zich hard ingezet voor de inwoners van de Krimpenerwaard. We danken hem voor deze inzet en het werk dat hij heeft verricht. Wij richten ons op het doen wat het beste is voor de Krimpenerwaard.”