Code geel bij regen en onweer in Drechtsteden

0
523

Foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht
DRECHTSTEDEN – Flinke regen- en onweersbuien boven de Drechtsteden donderdagmiddag. Vanaf halfeen ging het flink los. Moet je vandaag de weg op, let dan goed op. Het KNMI heeft code geel afgeroepen in heel Nederland.

De verwachting is dat het tot 16:00 uur flink tekeer zal gaan boven onze regio. Windstoten, blikseminslag en een hoop regen kunnen het verkeer en buitenactiviteiten flink dwarsbomen.

Aan de Marconiweg op industrieterrein Dordtse Kil is personeel van een bedrijf uit voorzorg uit het pand gehaald. Op het dak is een flinke plas water gevormd. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid maken de eigenaren van het pand zich zorgen of het dak het water wel kan houden. De brandweer is ter plaatse voor een inschatting van instortingsgevaar.

Morgen klaart de lucht waarschijnlijk ook niet op. Pas in het weekend komt het zonnetje weer tevoorschijn.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.