Big Rivers programma bijna compleet

0
467

Karsu – foto Osman Sarikaja

REGIO – Er zijn weer nieuwe namen bekendgemaakt van de artiesten die op Big Rivers staan. Er is dit jaar weer een breed scala aan topbands in de binnenstad van Dordrecht te vinden op 15, 16 en 17 juli. Deze acts zijn allemaal onderdeel van het gratis programma, waar het Big Rivers festival bekend om staat. Big Rivers heeft dit jaar acht podia met allerlei muziekgenres, dus voor elk wat wils om lekker van te genieten! Op deze podia staan ook dit jaar weer meer dan honderd verschillende artiesten. “We zijn heel trots dat we weer een vertrouwd programma neer kunnen zetten waar heel Dordrecht van kan genieten”, vertelt de nieuwe programmacoördinator van het festival Nevyn van Nugteren.

Te beginnen aan de Korte kalkhaven, daar ligt dit jaar het Zwarte Zwaantje, het podiumschip bekend van de Dordtse Feesten in 2021. Een fantastisch mooi podium met een verscheidenheid aan artiesten, waaronder
de internationale ster: Karsu. Zij heeft in 2021 deelgenomen aan het programma ‘Beste Zangers’ en liet ons meegenieten met haar hemelse stem. Alle Big Rivers fans kunnen daar nu ook van gaan genieten! Karsu, van oorsprong Turkse, heeft internationaal gezien een grote fanbase, zowel hier in Europa als in de Verenigde Staten. “We zijn er heel trots op dat we deze ster hebben kunnen vastleggen voor ons festival”, zegt van Nugteren. Je vindt hier ook optredens van onder meer POM (dé nieuwe festivalband, bekend van ESNS), heerlijke reggae van One Nation Band & nog veel meer!

Op podium Grotekerksplein vind je traditiegetrouw de allerbeste tribute bands van Nederland. Zoals Faith – A Tribute to George Michael, Nutbush (Tina Turner Tribute) en het Dordtse Skeftum, die de Grote Kerk op
vrijdag feestelijk openen met een tribute aan Golden Earring. Uitgelicht dit jaar is de ‘vroege’ zondagochtend. Om 12.00 uur wordt er samen met de Grote Kerk een mooie gospeldienst georganiseerd met een optreden van het Elijah Gospel & Soul Choir en band. Dominee Paul Wansink van de Grote Kerk zal hierin voorgaan en de dienst van passende teksten en boodschap voorzien. Ook dit belooft een spectaculaire bijeenkomst te worden. “Nieuw maar ook passend bij Big Rivers. Hoe mooi is dat?!”, vertelt een enthousiaste Nevyn.

“Op de Grote Markt komt dit jaar naast een groot podium ook een passende foodmarkt, waar de Mardi Gras uit New Orleans met Dordrecht *samensmelt.” Ook op zaterdag is er een bijzonder programma met o.a. acts zoals Boogiemonster, Skeftum en Dowwen Heze.

De echte authentieke blues is midden in de stad te vinden op Statenplaats. Verwacht worden daar onder andere Ivy Linn & The Lefthand Gamblers, Sunday Morning Jam Society & Mr. Blackhat!.

Voor alle artiesten en alle informatie: www.bigrivers.nl