Workshops luister- en gespreksvaardigheden

0
369

PAPENDRECHT – Vrijwilligerspunt Papendrecht organiseert een aantal workshops om vrijwilligers te ondersteunen bij het voeren van (soms best moeilijke) gesprekken met inwoners.

Wie als vrijwilliger een maatje is voor iemand, ontmoetingsactiviteiten organiseert of huisbezoeken doet bij ouderen, weet als geen ander… om echt contact te maken met iemand en een goed gesprek te voeren, moet men de nodige vaardigheden hebben. Deze workshops kunnen hierbij helpen.

Workshop communiceren: valt daar nog iets te leren?
Communiceren doen we al ons hele leven, verbaal en non-verbaal. Dus valt daar nog iets in te leren? Voor de meesten van ons wel..

Maandag 30 mei 09.30 – 12.30 uur
• Valkuilen in de communicatie, zoals het overnemen van het verhaal, bagatelliseren of overdreven reageren, bezet luisteren, suggestieve vragen stellen en veroordelen
• Wat zijn ingrediënten van een geslaagd gesprek?
• Gebruik maken van luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD).

Workshop ‘actief luisteren’
Hoe maak je van luisteren een activiteit van aandacht, aansluiten en doorvragen?

Maandag 30 mei 19.00 – 22.00 uur
In deze workshop verbeter je je luistervaardigheid. Luisteren lijkt passief maar wanneer je écht naar iemand luistert is dat een actieve bezigheid. Je biedt niet alleen je aandacht aan, maar je zet ook vaardigheden in; vaardigheden die leiden tot een beter contact. Deze vaardigheden zijn: aandachtig zijn, aansluiten en doorvragen. En hiermee gaat men in deze workshop aan de slag.

Deze workshops zijn gratis voor vrijwilligers en beroepskrachten van vrijwilligersorganisaties. Aanmelden kan nog tot en met maandag 23 mei.

Aanmelden
Wil je graag deelnemen? Stuur dan een e-mail naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl
Een medewerker van het vrijwilligerspunt neemt daarna contact met je op.