Tijdelijke subsidieregeling voor cultuur verlengd

0
326

PAPENDRECHT – De gemeente heeft het afgelopen jaar de coronasteungelden van het Rijk ingezet om de lokale cultuursector te stimuleren en ondersteunen. Deze tijdelijke subsidieregeling is verlengd. Tot 1 januari 2023 kunnen cultuuraanbieders (groot en klein) maximaal 4.000 euro aanvragen.

De coronasteun is bedoeld als steuntje in de rug voor cultuuraanbieders, zodat zij zich kunnen richten op de toekomst. Wethouder Corine Verver (cultuur): “Met deze coronasteun kunnen cultuuraanbieders met frisse energie vorm geven aan hun nieuwe plannen voor mooi cultuuraanbod in Papendrecht.”

Hoe aanvragen?
De regeling voor coronasteun loopt tot 1 januari 2023. Ook iemand die twijfelt of een idee past binnen de stimuleringsregeling, is welkom om contact op te nemen met de gemeente. Er kan een maximumbedrag van 4.000 euro verleend worden aan culturele aanbieders die aannemelijk kunnen maken dat er jaarlijks meer dan 100 bezoekers of leden zijn. Voor culturele aanbieders met een kleiner bereik en voor ZZP’ers geldt een maximaal subsidiebedrag van 2.000 euro. Ook organisaties die in 2021 al coronasteun ontvingen, mogen dit jaar opnieuw een aanvraag doen.

Een aanvraag kan gedaan worden via de website. Kijk op www.papendrecht.nl voor meer informatie.