Waarnemend burgemeester Krimpenerwaard benoemd

0
461

KRIMPENERWAARD – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft met ingang van 25 mei 2022 Pauline Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. De beëdiging vond vandaag op het provinciehuis plaats. Bouvy-Koene is 63 jaar en woont in Geervliet (Nissewaard).

Nadat Pieter Paans op 16 mei aangaf zijn functie per direct neer te leggen heeft de commissaris op donderdag 19 mei gesproken met de fractievoorzitters over de ontstane situatie en het profiel voor een waarnemend burgemeester. De commissaris heeft daarop Pauline Bouvy-Koene voorgesteld als waarnemend burgemeester. Na een gesprek met haar op maandagavond hebben alle fracties hun vertrouwen uitgesproken in mevrouw Bouvy-Koene als waarnemend burgemeester.

De commissaris heeft Bouvy-Koene verzocht om samen met het gemeentebestuur de rust in de gemeente te herstellen. Op die manier wordt aan een nieuwe kroonbenoemde burgemeester een goede start geboden. Op een later moment zal de commissaris de fractievoorzitters opnieuw uitnodigen om de balans op te maken en vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe burgemeester. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming minimaal één jaar zal duren.