Lancering vernieuwde website oud-papendrecht.nl

0
506

PAPENDTRECHT – Zaterdag 28 mei lanceert de Papendrecht Verrast (de werknaam van de Stichting Promotie Papendrecht) de nieuwe interactieve website van oud-papendrecht.nl in Woonzorgcentrum de Markt. De website is volledig gemoderniseerd en verder uitgebouwd. Locoburgemeester, tevens wethouder cultureel erfgoed, Arno Janssen verricht de lancering om 14.00 uur.

Oud-papendrecht.nl is nu een interactief en online cultureel erfgoed platform vol met oude foto’s, verhalen en video’s over Papendrecht (vanaf eind 1800). Via dit platform gaat onze stichting samen met inwoners van Papendrecht (jong en oud) dit unieke online cultureel erfgoed uitbouwen.

De succesvolle en veel bezochte website (inmiddels meer dan 2,5 miljoen paginabezoeken) is het levenswerk van wijlen dhr. Boerman en geeft een stuk cultureel erfgoed in foto, video en verhalen weer. Papendrecht Verrast heeft twee jaar geleden, na het overlijden van dhr. Boerman de website overgenomen om dit unieke online cultureel Papendrechts erfgoed te behouden en verder samen met inwoners het platform actief te gaan uitbouwen.

Waarom doen wij dit?
Papendrecht Verrast gaat de website samen met bewoners verder uitbouwen en doelgericht oudere bewoners van Papendrecht hierbij actief betrekken. E.e.a. in samenwerking met o.a. het Woonzorgcentrum en verpakt in leuke activiteiten. Waarbij het bijzondere is van zaterdag dat wij de combinatie maken dat nieuwe technologie (de website met alle mogelijkheden) de oudere wijsheid en mooie verhalen proactief opzoekt en met behulp van een digitaal rad van fortuin met elkaar in verbinding brengt.

De vrijwilligers van het Woonzorgcentrum zijn al druk bezig om met de bewoners en hun kinderen nieuwe foto’s en verhalen te verzamelen. Deze worden verwerkt op de website en dienen als leidraad van de middag. Met als doel verhalen los te maken en de mensen een gezellige Bourgondische Oud-Papendrecht Verrast middag aan te bieden…..in een nieuw jasje. Deze activiteit gaan we het komende jaar om meerdere plaatsen in Papendrecht organiseren voor jong en oud.

Over Papendrecht Verrast (Stichting Promotie Papendrecht)
In Papendrecht zijn wekelijks fantastische evenementen en activiteiten te beleven voor jong en oud, maar vaak relatief onbekend. Dit is de reden waarom wij ruim 5 jaar geleden het initiatief van Papendrecht Verrast zijn begonnen in samenwerking met de gemeente Papendrecht en ondernemers uit Papendrecht. Om samen met en voor de inwoners uit Papendrecht en omgeving de activiteiten en evenementen beter bekend maken bij iedereen en ook te ondersteunen met kennis en communicatiemiddelen. Papendrecht Verrast is een Citymarketing Organisatie die gerund wordt door groep van 15 bevlogen professionele vrijwilligers in leeftijd van 17 tot 85 jaar.

De Stichting ondersteunt verenigingen en bedrijven in het gratis promoten van hun activiteiten en evenementen via de UITAgenda op de website, de Papendrecht Verrast app, onze social media kanalen, flyers, citymap-kaarten, vlog’s, promo-teams en 3 LED-schermen in Papendrecht.

Wij groeien stap voor stap door en hebben inmiddels tienduizenden websitebezoekers per maand, ruim 8.000 volgers op social media en het lukt ons steeds meer om Papendrecht echt in de spotlight te zetten, evenementen bekend te maken, bezoekersaantallen te verhogen en de trots bij bewoners op ons verrassende dijkdorp te vergroten. De lancering en activiteiten rondom Oud-Papendrecht.nl is één onze initiatieven.