Gezocht: Groene trainees voor organisatie Nature Impact Days

0
362

foto aangeleverd

REGIO – Broedeilandjes aanleggen voor vogels, Tiny Forests (minibosjes) onderhouden; tijdens de Nature Impact Days op 27 en 28 augustus gaan honderden jongeren op 25 groene locaties toffe natuurklussen doen. IVN Natuureducatie en Zuid-Hollands Landschap zoeken groene trainees die deze zomer de Nature Impact Days willen organiseren. Tijdens het traineeship, dat plaatsvindt in juli en augustus, werken de trainees aan hun vaardigheden op het gebied van event-management, communicatie, social media en doen ze kennis op over natuurbeheer. Ook leren zij verschillende organisaties in de groene sector van dichtbij kennen.

De natuur heeft onze aandacht hard nodig. De mens neemt steeds meer ruimte in en ons landschap, planten en diersoorten worden in hun bestaan bedreigd. Gelukkig maken dagelijks duizenden mensen zich samen sterk voor het herstel, het behoud en het verhaal van onze natuur in Nederland. Groene vrijwilligers zorgen voor het enthousiasme, betrokkenheid en de handjes die nodig zijn om al het werk gedaan te krijgen.

Voor en door jongeren
Jongeren zijn op dit moment ondervertegenwoordigd in het groene vrijwilligerswerk. Daar brengen IVN en het Zuid-Hollands Landschap graag verandering in. Via de Nature Impact Days maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met natuur en groen vrijwilligerswerk. Het event is georganiseerd voor jongeren door jongeren. De trainees adviseren de deelnemende locaties bij het opzetten van een inspirerend programma. Daarnaast ondersteunen zij bij het werven van jongeren, daaronder valt ook het actief beheren van de social media kanalen.

Het traineeship is voor jongeren ook een kans om te werken aan hun eigen vaardigheden op het gebied van event-management, communicatie en werken met social media. Zij krijgen een mentor toegewezen met wie ze enkele keren afspreken om hun eigen ontwikkeldoelen te bespreken. Ook volgen zij tijdens het traineeship een aantal relevante workshops. Tenslotte krijgen ze een kijkje in de keuken van zowel IVN als het Zuid-Hollands Landschap en doen ze ook andere contacten in de groene sector op.

Aanmelden
Het traineeship is toegankelijk voor jongeren van 16 t/m 27 jaar oud. Jongeren met een groen hart, veel ideeën, die graag de handen uit de mouwen steken om een bijdrage te leveren aan onze natuur, kunnen zich via deze website inschrijven: www.groentraineeship.nl/project/nature-impact-days.