Papendrecht pakt een punt tegen Kloetinge

0
429

PAPENDRECHT – Door een laat doelpunt van Jay Luciano na een scrimmage wist Papendrecht op het nippertje een punt te pakken in de wedstrijd tegen kampioen Kloetinge.

Na de 0-1 in de 9de minuut en de 0-2 in de tweede helft knokte Papendrecht zich terug en wist het op de valreep nog een belangrijke punt te pakken. Volgende week wordt in de uitwedstrijd tegen XerxesDZB duidelijk of de huidige 11e plek behouden kan blijven.

Soms pakken wissels goed uit, soms verkeerd. In ieder geval moest er wat ondernomen worden. Ondanks een veldoverwicht in de tweede helft slaagde Papendrecht er niet in door te drukken om de 0-1 opgelopen achterstand ongedaan te maken. In 66e minuut besloot de Papendrecht-coach Johan Sturrus om een driedubbele wissel toe te passen. Een minuut later leidde dat al bijna tot succes. Invaller Cerezo Drenthe ontdeed zich op de achterlijn van twee tegenstanders maar zijn scherpe voorzet werd door de andere wissel, Jay Luciano, net gemist. Direct hierop volgde echter een domper toen de Kloetinge-spits Jefry Dijkstra vanaf 25 meter doelman Roy Rijntjes verraste en de 0-2 op het bord bracht. Opnieuw besloot Sturrus om te wisselen en bracht twee nieuwe spelers in om meer power in te brengen. Dit keer wel met resultaat. Het was Drenthe die in de 78e minuut met een diagonaal schot de aansluitingstreffer scoorde. Papendrecht voelde dat er meer in zat maar toen een schot van Drenthe vlak voor tijd net over de kruising ging, leek de nederlaag een feit. In de extra tijd kreeg Papendrecht nog een hoekschop. De ingeschoten bal werd door de Kloetinge-doelman gekeerd maar uit de daaruit ontstane scrimmage wist Jay Luciano de bal over de lijn te werken en daarmee een meer dan verdiend gelijk spel uit het vuur te slepen.

Kampioen Kloetinge was zeker niet naar het Slobbengors gekomen om cadeautjes weg te geven en voldeed aan de sportieve plicht. Al in de 8e minuut profiteerden de gasten van een niet-attent moment in de Papendrechtse achterhoede waardoor Jefry Dijkstra eenvoudig kon scoren. Twee minuten daarna kreeg Papendrecht een goede kans om gelijk te komen maar Lorenzo van Wijk liet de bal over zijn voet rollen. Na een half uur spelen was er een grote kans voor Jarden van Ek. Zijn inzet belandde echter op de paal. Toen Zeeuwen echter halverwege de tweede helft op 0-2 kwamen, dachten zij de wedstrijd ontspannen uit te kunnen spelen. Ze hadden echter geen rekening gehouden met de veerkracht van de Papendrechters.

Door het gelijke spel blijft Papendrecht in de gevarenzone. Samen met Terneuzense Boys, dat onverwacht verloor van het reeds gedegradeerde Neptunus-Schiebroek, wordt de 12e plaats gedeeld. Papendrecht heeft echter een beter doelsaldo (-4 tegen -9) en bij een gelijke stand geeft dat de doorslag. Met een overwinning bij XerxesDZB is het gevaar dus zo goed als geweken. De overige beslissingen zijn inmiddels gevallen. Kloetinge is de verdiende kampioen. RVVH, Brielle en Nieuwenhoorn gaan naar de nacompetitie voor promotie. Neptunus-Schiebroek degradeert naar de tweede klasse en Heinenoord gaat naar de nacompetitie voor behoud. Wie Heinenoord gaat vergezellen, wordt komende zaterdag duidelijk.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Leenheer (Ruiz), Saffignani (Tilroe), Bravenboer (Tomas de Brito), Van Ek, Van Ree (Luciano), Van Wijk (Drenthe).