Winnaar Regionale Rookvrije Generatie Award

0
328

PAPENDRECHT – VV Papendrecht is de winnaar geworden van de Rookvrije Generatie Award. Rookvrij opgroeien wil de club vanzelfsprekend maken. Samen beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Daarom is Voetbalvereniging Papendrecht sinds 1 januari 2021 rookvrij. Dankzij die inzet is VV Papendrecht binnen de gemeente Papendrecht verkozen tot winnaar van de Regionale Rookvrij Generatie Awards 2022. Namens de club heeft secretaris Edwin Schreurs de award in ontvangst mogen nemen van de GGD Zuid-Holland Zuid en Youz Verslavingszorg.

Dankzij het rookvrije sportcomplex beschermt VV Papendrecht iedereen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat misschien normaal en zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere leeftijdsgenoten, trainers, leerkrachten en ouders. Zien roken, doet roken. VV Papendrecht vindt dat voetballen en roken niet bij elkaar passen. Gezamenlijk dragen wij bij aan een rookvrije generatie!