Leerlingen van De Willem geven concert voor Oekraïense leeftijdgenoten

0
512

PAPENDRECHT – Leerlingen van de Willem Junior Academie verzorgen op donderdag 9 juni in theater De Willem een concert voor Oekraïense leeftijdsgenoten tussen de tien en achttien jaar en andere belangstellenden. Het concert is gratis.

Tijdens de zogenaamde flexuren kunnen leerlingen op De Willem naast hun reguliere lessen ook workshops volgen in andere vakgebieden. Meedoen in de dansgroep of schoolband behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Normaal gesproken hebben dansgroep Golden Army onder leiding van docente lichamelijke opvoeding Sabine Bikker en de schoolband onder leiding van roostermaker Rob Louter jaarlijks een uitvoering. Door de coronapandemie konden de optredens de laatste drie jaar niet doorgaan.

Bran On Wheels
Dinsdag 7 juni vond de eerste uitvoering van dit concert plaats. Belangstellenden konden voor 2,50 euro een kaartje kopen. De opbrengst ging naar Bran On Wheels, zodat de zesjarige Bran zich kan verplaatsen in een rolstoelbakfiets. Mede door de inzet van De Willem en Rob Louter in het bijzonder is het volledige bedrag gedoneerd.

Donderdag 9 juni vindt eenzelfde soort concert plaats. Deze avond is voor jongeren tussen de tien en achttien jaar uit Oekraïne, hun begeleiders en voor iedereen ‘die het verdient’. Zij worden door De Willem, Theater De Willem, het regio-overleg vluchtelingen en de desbetreffende gemeenten uitgenodigd.

Golden Army
Het aanbod qua muziekstijlen is erg breed. Er worden bekende en onbekende covers door de schoolband uitgevoerd. Muziek van onder meer ABBA, Meau, Tiësto, Rihanna en My Chemical Romance komt voorbij. De Golden Army danst op alle nummers.

De Willem organiseert het evenement, Theater De Willem verzorgt licht en geluid. Het concert vindt plaats op donderdag 9 juni tussen 19.30 en 21.00 uur.

Bron: Het Kontakt