Examenkandidaten worden verrast door ‘pizzakoeriers’

0
496

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Donderdag 9 juni was een spannende dag voor de examenkandidaten in Papendrecht en daarbuiten. Vanaf het begin van de middag werd de uitslag van het centraal examen bekend gemaakt. Leerlingen konden een telefoontje verwachten. Een aantal leerlingen werd verrast door een mobiel team docenten dat de uitslag mondeling bracht.

Pizza
Elk jaar verrast De Lage Waard een aantal leerlingen thuis met de uitslag met een confettikanon, gebak en felicitaties. Zo ook dit jaar, maar dit jaar kregen sommige leerlingen wel op een heel originele manier hun uitslag. Een aantal docenten ging namelijk als pizzakoerier op pad met een hele bijzondere pizza. Leerlingen die zaten te wachten op een telefoontje of ouders die thuis waren openden stomverbaasd de deur. “Eh pizza besteld? Niet dat ik weet!” Bij het openen van de doos bleek dat de leerling zijn of haar uitslag kreeg. Dit leverde hele leuke reacties op.

Ook leerling Joey Strijbos uit Dordrecht en Dieuwe de Roo uit Papendrecht werden verrast door pizzabezorgers. Zij slaagden voor hun mavo opleiding. Voor docenten was het brengen van het goede nieuws een heel mooi moment. André Visser, sectordirecteur van de locatie vmbo/mavo, ging dit jaar ook zelf op pad om een aantal leerlingen het goede nieuws te brengen. ”De examenuitslag is altijd een bijzonder moment. Hier werk je met het hele team voor. Het was ontzettend leuk om de boodschap op deze manier te brengen!”

Drive-in
Na de uitslag konden leerlingen ’s middags hun cijferlijst feestelijk in ontvangst nemen. Op de locatie vmbo/mavo was de parkeerplaats omgetoverd tot een tropische drive-in en ook op de locatie havo/vwo was er een feestelijk ontvangst met een hapje en een drankje. De examenleerlingen van vmbo basis/kader moeten nog een week geduld hebben. Zij krijgen 15 juni de uitslag.