Drechtstreek degradeert naar de 3e klasse

0
481

Jorn van Drimmelen in actie (foto Piet van Beest)

PAPENDRECHT – In de eerste wedstrijd in de nacompetitie is Drechtstreek met 1-4 verslagen door Streefkerk. Streefkerk voetbalde met veel meer temperament en gaf de zijn tegenstander nauwelijks kansen om te scoren. Drechtstreek zal volgend seizoen zijn wedstrijden in de 3e klasse moeten spelen.

Aanvankelijk ging het spel nog redelijk goed op en neer maar na een half uur in de eerste helft wist Andy van Vugt invaller keeper Lars Koorevaar te passeren toen hij na een lange bal en een foutje in de verdediging alleen op de doelman afging: 0-1. Kort voor rust was het Olaf Wols die de 0-2 binnen schoot.

In de tweede helft bracht Drechtstreek wel enkele wissels in het veld maar ook die konden het verschil niet maken. Na tien minuten werd een voorzet van Andy van Vugt net van richting veranderd waardoor hij de 0-3 kon aantekenen. Drechtstreek deed zijn uiterste best maar leek zeker na de 0-3 de strijd al opgegeven te hebben. Er waren wel doelpogingen maar die werden allemaal gestopt en afgeweerd door de alerte Streefkerkers.

Niet lang voor het eind van de wedstrijd bracht Tim den Besten de stand zelfs nog op 0-4. Het enige tegendoelpunt kwam op de valreep nog van de voet van Mark Kunst die een prachtige goal maakte en de eindstand op 1-4 bepaalde. Het hielp in deze fase niets meer en de overwinning werd met redelijk gemak binnen gehaald door Streefkerk. Drechtstreek wist deze middag domweg te weinig te brengen.