Flitspaal N3 op tweede plek in ranglijst regio

0
663

REGIO – De flitspaal langs de N3 bij de oprit vanaf de Burgemeester Keijzerweg staat op de tweede plaats in de regionale ranglijst als het gaat om aantallen boetes. Landelijk staat de paal op de vierde plek. Dit meldt RTV Rijnmond.

De politie schreef in 2021 6,7 miljoen snelheidsboetes uit in ons land. Dat komt neer op één boete elke vijf seconden. Van de boetes binnen de bebouwde kom is Rotterdam absolute koploper. Ook opvallend, gemiddeld wordt er niet extreem hard te hard gereden: 7,7 kilometer. Dat blijkt uit data-onderzoek van Independer.

Een kwart van alle snelheidsboetes wordt uitgeschreven in Zuid-Holland. Op de eerste plaats in de regio staat de N57, Goedereede (richting Middelharnis). De Papendrechtse flitspaal leverde het afgelopen jaar 31.112 keer een paarse envelop op van het CJIB (85 boetes per dag). Dit betekent ruim 31 duizend boetes in een jaar.

In de bebouwde kom van Rotterdam zijn 192 duizend bekeuringen uitgedeeld. Daarmee is Rotterdam wel koploper van Nederland. In Amsterdam ging het om ongeveer 50 duizend bekeuringen.

Wordt er dan zoveel harder gereden in onze regio? Nee, waarschijnlijk niet. Gemiddeld werd er in Zuid-Holland 7,7 kilometer per uur te hard gereden bij een snelheidsovertreding. Dat is het laagst van heel Nederland. Van de 1,7 miljoen mensen die een bon kregen, reden er ongeveer 14 duizend meer dan dertig kilometer per uur te hard.

Bron: mediapartner Rijnmond