Biesbosch gevat in penseelstreken

0
412

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – De Biesbosch, ooit ruig en ondoordringbaar terrein waar hooguit vissers, boeren en griendwerkers hun weg vonden. Tegenwoordig is het een nationaal park dat veel natuurliefhebbers trekt. Kunstenaars kwamen en komen er graag. Op zoek naar de stilte en eindeloze ruimte of gefascineerd door de dichte begroeiing, het licht, de weerspiegelingen in het water. Elk seizoen heeft het natuurgebied een ander gezicht.

Deze verhalen komen allemaal samen in de nieuwe tentoonstelling van de ‘Schilders van de Biesbosch’. Het boek met een gelijknamige naam zorgde er bij het museum voor dat ze juist nu met de tentoonstelling naar buitenkomen. Een expositie met een zeventigtal schilderijen van de negentiende eeuw tot nu, waarbij de Biesbosch de hoofdrol vervult.

De tentoonstelling is tot begin januari te bezichtigen. Tegelijkertijd is er in het Sliedrechts Museum ook een tentoonstelling over de Schilders van de Biesbosch. Deze expositie zal maar tot het einde van augustus te bezoeken zijn.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.