Bachfestival gaat weer van start

0
279

REGIO – Na vier jaar afwezigheid is het Bachfestival eindelijk weer terug in Dordrecht. Negen dagen lang kunnen liefhebbers genieten van dit muzikale evenement. “Een verbinding met technologie, poëzie, dans en nieuw werk.”

Het Bachfestival is een tweejaarlijks festival, maar tijdens de coronacrisis werd het evenement noodgedwongen bescheiden gevierd. Tijdens dit festival staat de muziek van Johann Sebastian Bach centraal, maar er worden ook nieuwe composities gepresenteerd. De kaarten gingen op 21 maart al in de verkoop, op de verjaardag van Bach.

Vrijdag 17 juni om 20:30 uur is de aftrap van het festival. Deze vindt plaats in het Energiehuis. Het evenement is tot en met zaterdag 25 juni te beleven. Het thema van dit jaar is fantasie. “We duiken in het hoofd van Bach en belichten zijn fantasieën waarmee hij buiten zijn eigen gebaande paden trad”, aldus artistiek directeur Marieke Hopman.

Wat het publiek precies te wachten staat, is nog niet bekend. Volgens Hopman zal het een prettige verrassing worden. ¨We gaan deze editie een verbinding aan met technologie, poëzie, dans en natuurlijk nieuw werk.¨

Het Bachfestival zal onder andere spelen in de Grote Kerk, de Biesbosch en het Albert Schweitzer ziekenhuis. Voor meer informatie over het muzikale festival kunt u terecht op: bachfestivaldordrecht.nl

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.