Actie VV Papendrecht voor Duchenne levert € 6.460 op

0
308

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 18 juni zette Voetbalvereniging Papendrecht zich in voor mensen die lijden aan de spierziekte Duchenne. De bijzonder succesvolle actie in het teken van De Duchenne40 heeft een dikke 6 mille opgeleverd voor Duchenne Parent Project. Een prachtig resultaat na een middag zweten onder tropische omstandigheden.

Door een peloton prominente leden, waaronder Arie Sterrenburg, werd 40 kilometer gefietst door de Merwelanden en de Alblasserwaard. Onderweg zorgden IJssalon Gebo Gelato Papendrecht en Restaurant De Burgemeester, voor de broodnodige verkoeling en verfrissing. De wheelers zelf legden een schaduwrijke omloop van bijna 11 km af, dwars door Papendrecht. Zij werden bij de finish onthaald met een erehaag, gevormd door het opgekomen publiek. Het succes werd tot in de late uurtjes gevierd op het Rood-Zwarte Plein. Richard Vermeij zorgde daarbij belangeloos voor de muzikale omlijsting. De organisatie dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd en VV Papendrecht in het bijzonder.