Jongerentop 2022 in Dordrecht bespreekt landelijke thema’s

0
361

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Het Dordtse stadhuis stroomde zaterdag vol met tientallen jongeren vanuit heel Nederland. Ze kwamen bij elkaar om te discussiëren over verschillende thema’s binnen de politiek met als doel de lokale gemeentes te bereiken en Nederland een stukje beter te maken.

De jongerentop is georganiseerd vanwege de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 die plaatsvond in Dordrecht. Nu, 450 jaar later, wordt er opnieuw gedebatteerd over de toekomst van Nederland, maar dan door de jongere generatie.

Vrij land
“In 1572 werd de basis gelegd voor het vrije land dat we nu zijn, maar we moeten nog elke dag eraan werken om in een vrij land te blijven leven. Daarom vind ik het heel mooi dat we vandaag de connectie kunnen leggen tussen het verleden en de toekomst”, aldus Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht. Niet alleen de Dordtse burgemeester was aanwezig, maar ook burgemeester Marja van Bijsterveldt namens de gemeente Delft en burgemeester Pieter Verhoeve namens Gouda.

Burgemeester Kolff had hoge verwachtingen van de jeugd. ”Ik heb jongeren gesproken van het vmbo tot aan het gymnasium en vanuit Volendam tot aan Brabant, dus ik hoop op een mooie opbrengst waar we door geïnspireerd raken.”

De uitkomst van de jongerentop wordt aanstaande 8 juli gepresenteerd tijdens de Vrije Stedenvergadering in Dordrecht.

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.