Vlaardingse scooterrijdster overleden; Papendrechter verdacht

0
366

VLAARDINGEN – De 16-jarige Zara uit Vlaardingen, die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding met een motor, is overleden. Haar bijrijder, een 17-jarig meisje uit Vlaardingen en de 24-jarige motorrijder uit Papendrecht raakten zwaargewond en worden behandeld in een ziekenhuis. De Papendrechter is als verdachte aangemerkt.

Even voor 23:00 uur op vrijdagavond 17 juni reed de motorrijder halverwege de Holysingel in Vlaardingen toen de meisjes met hun scooter de weg op draaiden. Een aanrijding volgde waarbij alle drie betrokkenen ernstig gewond raakten. De 16-jarige Vlaardingse was niet aanspreekbaar en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Vandaag heeft de politie bericht gekregen dat ze is overleden.

Volgens getuigen was de motorrijder in een ‘wedstrijdje’ verwikkeld met een Audi-bestuurder. Beide mannen stonden iets verderop naast elkaar bij een verkeerslicht te wachten en gaven daar, volgens de getuigen, allebei vol gas toen het groen werd. Het was de uitdaging om zo snel mogelijk op te trekken.