Meerderheid commissie Ruimte wil geen reclamemast langs A15

0
342

PAPENDRECHT – Er is nog steeds onduidelijkheid over de vraag of er een grote reclamemast langs de A15 op Papendrechts gebied komt. Tijdens een vergadering van de commissie Ruimte op woensdagavond leek er een kleine meerderheid tegen zo’n mast te zijn. Volgens wethouder Arno Janssen zou plaatsing van een mast per jaar ongeveer 45.000 euro opleveren. Hij is dan ook voor plaatsing. De mast moet komen bij de Vliedberg in het Land van Matena.

‘Klein bier’
GroenLinks vond bij monde van Chris Grimmius de opbrengst ‘klein bier’. De partij verwacht lichtoverlast voor mens en dier en de verkeersveiligheid gaat er met het bord niet op vooruit, vond hij. Ook Onafhankelijk Papendrecht, CDA, ChristenUnie en D66 zien er niets in. VVD en PAB zijn voor het plaatsen van een mast. De PvdA wil de uitkomst afwachten van een onderzoek. Ook de SGP sprak nog geen voorkeur uit.

Wethouder Janssen hield vast aan zijn plan. Het licht van de mast kan ’s avonds en ’s nachts worden gedimd en de mast kan gedraaid worden om overlast te beperken. Hij gaf wel aan dat de beslissing uiteindelijk aan de gemeenteraad is.

In de komende raadsvergadering zal er waarschijnlijk een motie van GroenLinks in stemming worden gebracht.

Bron: AD De Dordtenaar