Dordtse parkeergarage Veemarkt nu definitief dicht

0
404

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – De Dordtse parkeergarage Veemarkt heeft maandag 27 juni definitief de deuren gesloten. De garage moet ruimte maken voor de vernieuwde Spuiboulevard. Kantoren en de garage moeten wijken voor 500 nieuwe woningen.

Huis van Stad en Regio
Nu de garage is gesloten, kan de sloop beginnen. Ook het gebouw van de Rabobank en het gebouw van de Belastingdienst moeten ruimte maken voor de nieuwe plannen aan de Spuiboulevard. Op de plek van de Rabobank komt straks een nieuw en modern gebouw te staan: het Huis van Stad en Regio. Het doorzichtige gebouw zal onderdak bieden aan de gemeente Dordrecht en de Bibliotheek.

Het centrum van Dordrecht moet autoluw worden en dat betekent dat mensen meer gebruik moeten gaan maken van het openbaar vervoer en de fiets. De wijk zal er ook een stuk groener uitzien.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.