Zo lease jij op een slimme manier

0
426

(Partnercontent)
Ben jij van plan een auto te gaan leasen? Met een leaseovereenkomst kun je voor een vast bedrag in een prachtige nieuwe wagen rijden. Leasen is tegenwoordig dan ook een populaire keuze voor veel automobilisten. Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je kiest voor private lease? In dit artikel leggen we je precies uit waar je rekening mee moet houden bij een auto leasen, zodat jij goed voorbereid een lease-auto uit kunt zoeken!

Zorgeloos rijden met een private lease
Het leasen van een auto scheelt je veel kopzorgen. Een groot voordeel van een private lease is namelijk dat je altijd exact weet hoeveel je kwijt bent aan de auto. Je betaalt namelijk een vast maandelijks bedrag waar alle uitgaven bij inbegrepen zijn. Dit is inclusief de kosten voor het onderhoud, de verzekeringen en belastingen. Heel makkelijk dus! Je hoeft alleen nog maar de kosten voor de brandstof en eventuele parkeerkosten te betalen. Met een lease-auto kom je dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Houd rekening met de financiële keuring
Voordat je een leasecontract krijgt moet de aanbieder van de private lease een financiële keuring uitvoeren. In dat opzicht lijkt het leasen van een auto een beetje op het huren van een woning. De aanbieder moet er zeker van zijn dat jij de maandelijkse kosten kunt betalen. Als de financiële keuring akkoord is kun je direct overgaan op het leasen van een wagen. Het is aan te raden om je alvast voor te bereiden op de financiële toetsing. Dit doe je door alle papieren van jouw inkomen te verzamelen, zoals de verklaringen van de inkomstenbelasting. Op die manier zal de financiële keuring een stuk sneller verlopen.

Zakelijke lease voor ondernemers
Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan is het voor jou ook een optie om de auto zakelijk te leasen. Het voordeel van een zakelijke lease is dat je meer financiële ruimte overhoudt om andere bedrijfsinvesteringen te maken. Je legt namelijk niet in één keer het hele bedrag neer voor een nieuwe wagen. Ook zijn er verschillende fiscale voordelen voor ondernemers, zoals een investeringsaftrek en renteaftrek.

Neem voor de financiële keuring je inschrijving van de Kamer van Koophandel mee. Een prognose van de boekhouder voor het huidige boekjaar kan ook handig zijn. Hiermee heeft de aanbieder een beter inzicht in jouw financiële situatie. Goed om te weten: je kunt je inkomen altijd vrijblijvend laten toetsen bij een lease-aanbieder, zonder direct aan een contract vast te zitten. Zo kun jij je rustig oriënteren op de best passende leaseovereenkomst.