Big Rivers is een uniek festival voor oud en jong

0
436

Foto: aangeleverd

DORDRECHT – Big Rivers is een uniek festival voor oud en jong, voor liefhebbers van Hollandse meezingers tot jazz en soul, en alles daar tussenin. Tegen het prachtige decor van de historische binnenstad. Ook bijzonder: Big Rivers is vanaf de start 24 jaar geleden altijd gratis geweest. De festivalorganisatie van Big Rivers laat weten dat ook deze editie van het festival, op 15, 16 en 17 juli, alsnog gratis is, inclusief het nieuwe onderdeel At the Boulevard.

De afgelopen paar jaar zijn lastig geweest voor iedereen en ook vooral voor de culturele sector. Prijzen en kosten zijn omhooggegaan, iedereen wil weer graag dingen doen, maar alles is duurder. Voor een gratis festival als Big Rivers is het extra lastig om alles binnen de begroting te kunnen realiseren. Liselotte Gatzen: “Met een reeks betaalde concerten onder de noemer At the Boulevard wilden we de prijsstijgingen compenseren. Maar we merken dat dit niet past bij het DNA van Big Rivers. Dit is een festival voor iedereen, dat toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het rondstruinen van podium naar podium, door de stad, met elkaar zorgt voor de ultieme festivalbeleving.”

Ook dit jaar is er weer een toffe en zeer diverse line-up. De pret begint al een week voor de officiële start, met allerlei evenementen bij de Grote Kerk. En op 15, 16 en 17 juli barst het dan echt los. Op de oude vertrouwde plekken in de stad en op nieuwe podia, zoals Het Zwarte Zwaantje, een podiumschip bij de Korte Kalhaven, wat ook tijdens de Dordtse Feesten vorig jaar te zien was. En dus At the Boulevard.

De gemeente Dordrecht heeft begin dit jaar een extra budget van 200.000 euro beschikbaar gesteld om grote en kleinere Dordtse evenementen te helpen. Liselotte Gatzen: “Het zijn uitdagende tijden met stijgende kosten. We zijn heel blij met de steun van de gemeente. Daarnaast hopen we dat iedereen die straks van dit geweldige Dordtse festival komt genieten dat ook nog omzet in een donatie. Doneer via onze Geef actie of op het festival bij onze collectes, koop via onze online webshop onze te gekke merchandise items of op het festival de prachtige kettingen en heb vooral heel veel plezier tijdens het festival met al je vrienden en familie.”

Iedereen die een ticket heeft gekocht ontvangt een email met alle informatie over de refund. Kijk voor meer informatie op www.bigrivers.nl.