Politie neemt auto in beslag na achtervolging

0
523

REGIO – De politie heeft in zondagnacht een Volvo in beslag genomen in Sliedrecht na een wilde achtervolging waarbij snelheden van ruim 200 kilometer per uur werden behaald. Agenten zagen op de A15 ter hoogte van Gorinchem hoe de bestuurder flink aan het bumperkleven en seinen was. Toen agenten hem bij de afrit Hardinxveld-Giessendam een volgteken gaven, veranderde de bestuurder opeens van richting en ging hij er met hoge snelheid vandoor.

De agenten verloren de bestuurder tijdens de achtervolging uit het zicht, maar wisten zijn kenteken te noteren. Bij aankomst bij de woning van de bestuurder weigerde hij naar buiten te komen. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de auto van de bestuurder in beslag te nemen. Hij moet zich op een later moment voor de rechtbank verantwoorden voor zijn acties.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.