Profielschets voor de nieuwe burgemeester is opgesteld

0
314

PAPENDRECHT – Een eerste stap in de zoektocht naar de beste burgemeester van Papendrecht startte in mei. Voor het opstellen van de profielschets is aan inwoners, lokale ondernemers en maatschappelijke partners gevraagd om hierover mee te denken. Aan de hand van een vragenlijst kon iedereen dit voorjaar aangeven wat voor eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben en op welke onderwerpen de nieuwe burgemeester zich moet richten.

Profielschets opgemaakt
Aan de hand van de ruim 400 reacties die binnen zijn gekomen is een profielschets opgesteld. In de profielschets staat wat voor burgemeester Papendrecht zoekt en worden de taken en rollen van de nieuwe burgemeester, en wat deze persoon moet kunnen, beschreven. U kunt deze profielschets vinden op de website van de gemeente vanaf woensdag 6 juli aanstaande.

Vacature vanaf 11 juli opengesteld
In een speciale raadsvergadering op 5 juli om 19:30 uur wordt de profielschets, in bijzijn van de commissaris van de Koning vastgesteld door de raad. U kunt de raadsvergadering live volgen in de raadszaal of via https://raad.papendrecht.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-Papendrecht-1/2022/5-juli/19:30.

Hierna kan de Commissaris van de Koning de vacature openstellen. De vacature voor de nieuwe burgemeester van Papendrecht wordt op 11 juli in de Staatscourant gepubliceerd. Na de sluitingsdatum van 8 augustus volgt een periode van gesprekken met een selectie van de kandidaten.

Alle informatie voor de kandidaten is vanaf woensdag 6 juli ook te vinden op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl/burgemeester.