Personeel ASz dreigt 1000 euro kwijt te zijn voor parkeren

0
767

Foto: RTV Dordrecht
REGIO – Het Albert Schweitzer ziekenhuis zit donderdag 7 juli opnieuw aan tafel met de gemeente om te praten over parkeren bij het ziekenhuis. Medewerkers van het ziekenhuis in Dordrecht dreigen in de toekomst jaarlijks zomaar 1000 euro kwijt te zijn aan parkeerkosten als in Sterrenburg-Noord betaald parkeren wordt ingevoerd. Volgens Frank van den Elsen, woordvoerder van het ziekenhuis, komt er een gigantische financiële strop op haar personeel af. De nieuwe torenhoge parkeerkosten kunnen medewerkers zelfs afschrikken bij het nemen van een baan in het ziekenhuis.

“Als parkeren voor vier euro per gewerkte dienst doorgaat in Dordrecht, is een fulltime medewerker per jaar duizend euro kwijt aan parkeren. Dat gaat zeker ten koste van onze positie als aantrekkelijke werkgever in een toch al moeilijke markt”, aldus Van den Elsen.

De komende jaren verandert er veel op het Gezondheidspark. In het gebied tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Sportboulevard worden honderden appartementen ontwikkeld en verdwijnt de grote parkeerplaats. Er komt een parkeergarage voor terug met betaald parkeren.

Onenigheid in de Dordtse raad
Ondertussen praat de Dordtse gemeenteraad ook over het invoeren van parkeervergunningen in Sterrenburg-Noord voor de wijkbewoners én betaald parkeren voor bezoekers. Wijkbewoners vragen daar al langere tijd om, aangezien personeel van het ziekenhuis haar auto er vaak gratis stalt in die wijk en parkeerplek daardoor ‘wegkaapt’. In de nieuwe situatie wordt het personeel de parkeergarage ingejaagd. Met alle hoge kosten van dien.

Het ziekenhuis praat donderdag met de gemeente of er voldoende parkeerplek overblijft voor haar personeel, maar ze wil ook weten hoe de nieuwe parkeervoorzieningen eruit gaan zien, of ze makkelijk toegankelijk zijn en sociaal veilig. “Wij willen graag de 1508 plekken behouden waarover we nu kunnen beschikken”, zegt Van den Elsen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.